fbpx

Pilates

 Intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd

Intensiviteit

Laag tot Hoog

Lesduur

60 Min

Voor wie?

Iedereen

Spiergroepen

Allemaal

Les informatie

Perfect Pilates is de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. ‘Core stability’, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden. 

Een eenvoudige maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd en zowel voor beginners als gevorderde sporters. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen. Net zoals bij yoga legt Pilates nadruk op de principes: Centriciteit, Concentratie, Controle, Precisie, Ademhaling en vloeiende bewegingen.

Wat het zo populair maakt is dat je snel resultaat boekt terwijl het geen zware training is. Pilates onderscheidt zich op een aantal punten van andere vormen van training. Zo wordt niet uitgegaan van het trainen van aparte spiergroepen. Het lichaam wordt als een geïntegreerd geheel beschouwd zodat bij elke oefening meerdere spiergroepen tegelijk aan bod komen waarbij zowel kracht als lenigheid tegelijk worden uitgedaagd.

Pilates is geschikt voor jong en oud en zowel voor beginners als gevorderden. De Pilates les op dinsdagochtend is minder intensief (Easy Pilates).

Wat neem je mee?

  • Water
  • Handdoek
  • Sportkleding

De Trainers

Janet

Sport Instructeur

Roel

Sport Instructeur
pilates les

Nel

Pilates instructeur
bernadette dieze gym

Bernadette

Pilates - Fit & vitaal Instructeur

Doe jij mee?

Schrijf je in voor een proefles of word gelijk lid! Hopelijk zien we jou binnenkort bij ons in de zaal. Tot snel!