fbpx

Fascia Care

Stretching gecombineerd met aandacht voor het bindweefsel. (Fascia)

Intensiviteit

Laag, Medium

Lesduur

60 Min

Voor wie?

Iedereen

Fitness Type

Pilates

Les informatie

Bindweefsel is overal in ons lichaam aanwezig in allerlei verschillende hoedanigheden. Stroperig, vloeibaar, in de vorm van pezen en ligamenten en als bescherming om onze organen en spieren. Het zit bijna overal. Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor bindweefsel en men onderkent het belang van een gezond bindweefsel steeds meer.
 
Doordat we ouder worden of zittend werk hebben kunnen spieren vaak gaan verkleven met elkaar en zullen ze hun taak niet meer optimaal kunnen uitvoeren. Dat veroorzaakt dan b.v. triggerpoints of een stijf gevoel in de onderrug. Daardoor kan het soms ook moeilijker worden om een goede en gezondere houding aan te nemen. Ook neemt bindweefsel als we ouder worden af, dus is het zaak om met het klimmen der jaren nog beter voor ons lichaam te zorgen.
 
In deze les gaan we samen onze spieren weer losmaken met massageballetjes in combinatie met fijne stretches. Daarnaast krijg je informatie over houding en hoe jouw lichaam beter kan functioneren.
 
Fascia Care is een prachtige manier om je Fascia (lees vulmiddel tussen de spieren, botten en organen) te masseren en zo opzoek te gaan naar de verklevingen in jouw lichaam. Je krijgt een beter inzicht in je eigen systeem en komt letterlijk beter in je vel te zitten. Net als Yin yoga blijven we soms wat langer in een houding smelten met gebruik van massageballetjes en wisselen we af met massage.
 
We hopen je te zien in deze fijne body en mind les!
 
 

Wat neem je mee?

  • Water
  • Handdoek
  • Strakke & dunne kleding of korte broek

De Trainer

pilates les

Nel

Pilates instructeur

Doe jij mee?

Schrijf je in voor een proefles of word gelijk lid! Hopelijk zien we jou binnenkort bij ons in de zaal. Tot snel!