fbpx

Vinyasa Yoga

Een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest

Intensiviteit

Laag, Medium

Lesduur

60 Min

Voor wie?

Iedereen

Fitness Type

Yoga

Les informatie

Vinyasa yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Bij Vinyasa worden de houdingen uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Power yoga en Ashtanga yoga hebben veel overeenkomsten met Vinyasa yoga maar ze zijn net weer iets anders.

Yoga wordt ook wel flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. Ondersteund door de (ujjayi) ademhaling ontstaat er een flow van bewegingen. Je ademhaling is tevens je meditatie tijdens je yoga practice.

Door in verschillende yoga houdingen 3-5 ademhalingen te verblijven heeft Vinyasa Yoga een gunstig effect op conditie, sterker worden van het lichaam en geest, flexibiliteit, ademhaling, concentratie en balans. Door deze intensieve manier van bewegen creëer je warmte waardoor je gaat zweten, dit heeft een zuiverende werking op je organen en spieren.

Deze les is vooral geschikt voor mensen die naast het geestelijke ook het lichamelijke aspect belangrijk vinden en van een lichamelijk uitdagende les houden.

Wat neem je mee?

  • Water
  • Handdoek
  • Sportkleding

De Trainer

Janet

Sport Instructeur

Doe jij mee?

Schrijf je in voor een proefles of word gelijk lid! Hopelijk zien we jou binnenkort bij ons in de zaal. Tot snel!