fbpx

Waarom ik sport bij de Dieze Gym – Mirte

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mirte van Lieshout en ik woon in Den Bosch. Sinds vorig jaar sport ik intensief bij de Dieze. Eigenlijk ben ik een badmintonner, maar door blessures ben ik meer bij de sportschool terechtgekomen voor de beweging. Vroeger heb ik een knieblessure opgelopen, zo ben ik bij de Dieze terechtgekomen als alternatief voor badminton, maar dat bevalt mij prima.

Ik heb door de jaren heen veel mensen leren kennen bij de sportschool, vorig jaar was ik bijna elke dag bij de Dieze. 

Hoe ben je bij de Dieze Gym terechtgekomen?

Ik ben via vrienden van mij die ik ken van badminton terechtgekomen bij de Dieze Gym. Zij hadden ook blessures en sporten daar toen. Ik woon ook vlakbij de sportschool, dus toen ben ik gaan kijken en de sfeer voelde gewoon goed. De werknemers kennen je ook gewoon, ze vragen hoe het met je is en onthouden wat je vertelt. Het is dus een persoonlijke benadering. Als je binnenkomt bij de balie, kun je daar ook gezellig zitten en koffie drinken. De omgeving maakt het sfeervol, maar ook het persoonlijke contact. Ik heb hier veel mensen leren kennen, omdat ik er veel was en omdat je door de sportlessen veel in contact komt met anderen.

Het is niet zoals bij andere sportscholen waar mensen alleen komen om te sporten, maar het is ook echt een omgeving waar je anderen leert kennen en dat maakt het fijn om terug te komen. Ik had ook een persoonlijke situatie vorig jaar waarmee ik echt bij mensen daar terecht kon.

Heb je een bepaald doel dat je wilt halen met de fitness?

Fitness is voor mij voornamelijk bezig zijn. Ik heb niet specifieke doelen zoals gewicht verliezen, maar ik kom vier keer per week bij de Dieze om fit te blijven. Ik vind het ook leuk om te merken bij groepslessen dat ik dingen bijleer en progressie maak. Vooral bij kickboxen merk je die vooruitgang en dat motiveert mij ook om te gaan. De pilatesles van Nel vind ik echt geweldig, de Hot Yoga les les volg ik ook graag. Er is dan ook super veel aanbod. In januari was het heel druk, toen zijn er ook meteen pop-up lessen geregeld om iedereen in zijn behoefte te voorzien.

Naast de groepslessen ben ik bezig in de fitnessruimte met mijn fysio-oefeningen. Ik moet goed mijn benen blijven trainen, dit ook met de circuittraining die ik op maandag volg. Zo zorg er ik ervoor dat ik geen blessures krijg.

Doe jij mee?

Schrijf je in voor een proefles of word gelijk lid! Hopelijk zien we jou binnenkort bij ons in de zaal. Tot snel!